Foto: fb/Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić primio akreditivna pisma novopostavljenih ambasadora

Vesti Autor: M.S. | 12:03 Četvrtak, 18 04 2024 Foto: fb/Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je akreditivna pisma novog ambasadora Suverenog Vojnog Malteškog Reda Frančeska Marije Amorusa i ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata Ahmeda Almenhalija.

Predsednik je izrazio zadovoljstvo i poželeo dobrodošlicu dvojici ambasadora, kao i mnogo uspeha tokom mandata u Beogradu, u čiju će se gostoljubivost i sami uveriti.

-Zahvalni smo Suverenom Vojnom Malteškom Redu na svim humanitarnim aktivnostima u našoj zemlji, a posebno uvažavamo njihovu kontinuiranu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije, kojom, zajedno sa nama, čuvaju tekovine međunarodnog pravnog poretka i hrišćansko nasleđe na Kosovu i Metohiji, izjavio je predsednik primajući ambasadora Amorusa.

-Srbija je ponosna na prijateljske veze i strateško partnerstvo sa UAE, koji su utemeljeni na međusobnom uvažavanju i razumevanju. Spremni smo da održimo intenzivan politički dijalog i razmene poseta na visokom i najvišem nivou i u narednom periodu i time damo dodatni impuls razvoju naše sveukupne saradnje, rekao je Vučić primajući ambasadora Almenhalija.

Predsednik je ambasadorima poručio da u Srbiji mogu da se osećaju kao kod svoje kuće.