Foto: ig/buducnostsrbijeav

Predsednik Vučić večeras u Kopnenoj zoni bezbednosti, obilazi vojnike i policajce

Vesti Autor: K.C. | 17:27 Nedelja, 18 06 2023 Foto: ig/buducnostsrbijeav

Večeras će predsednik Srbije i vrhovni komandant oružanih snaga Aleksandar Vučić obići vojne i policijske formacije u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Kako se navodi, ova inspekcija bezbednosnih snaga uslediće odmah posle alarma koji se uključio" u komandi NATO u Monsu posle tenzija koje je izazvao premijer takozvanog Kosova Aljbin Kurti višenedeljnim terorom nad srpskim stanovništvom u našoj južnoj pokrajini.

Mediji prenose da su im ranije izvori zaposleni u Savezničkoj (NATO) komandi za operacije u Monsu, preneli da su prekinuli godišnji odmor i jutros su pozvani na sastanak u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji.
Prema informacijama, vlada velika zabrinutost zbog trenutne situacije na Kosovu.
U NATO ocenjuju da se Kurti oteo kontroli" i da postoje visoka očekivanja o angažovanju Vojske Srbije.

Vojni stratezi u NATO su očigledno ozbiljno shvatili jutrošnje obraćanje predsednika Srbije i vrhovnog komandanta naših oružanih snaga Aleksandra Vučića, koji je, između ostalog, demantovao laži da je naša vojska prešle administrativnu liniju sa KiM da bi uhapsila trojicu pripadnika tzv. kosovske policije.

Nikada naši organi nisu prešli administrativnu liniju ako budemo prelazili bićete obavešteni onako kako sam rekao komandantu Kfora...i ako budu prelazili, neće se vraćati", upozorio je šef države.