Foto: fb/MUP Republike Srbije

Pripadnici MUP-a angažovani na gašenju požara kod Bujanovca u mestu Kozjak

Vesti Autor: M.S. | 07:52 Petak, 02 08 2024 Foto: fb/MUP Republike Srbije

Pripadnici Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice lokalizovali su sinoć požar u mestu Kozjak kod Bujanovca, dok su vatrogasci-spasioci lokalizovali i požar na planini Stol kod Bora, saopštio je MUP.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije i Helikopterske jedinice angažovani su u gašenju požara koji se iz Severne Makedonije proširio na teritoriju Republike Srbije, u mestu Kozjak, opština Bujanovac, u blizini manastira Prohor Pčinjski. 

Kako se radi o izuzetno nepristupačnom terenu, na intervenciji gašenja su angažovani i helikopteri Helikopterske jedinice MUP, Kamov Ka-32 i Super Puma, radi sadejstva sa vatrogascima-spasiocima na terenu. Površina zahvaćena požarom je oko 150 hektara, a kao podrška vatrogascima-spasiocima angažovan je helikopter Helikopterske jedinice „Bell 212“.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP angažovani su i na gašenju požara na planini Stol u opštini Bor, koji je zahvatio nisko rastinje na površini od oko 200 hektara na nepristupačnom terenu, a interveniše 31 vatrogasac-spasilac sa 12 vozila iz VSJ Bor, Zaječar, Požarevac, Zrenjanin, Sremska Mitrovica i Novi Sad, kao i 2 pripadnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice SVS sa vozilom.