Foto: ig/jdpbgd

Sahranjen Branko Cvejić

Vesti Autor: K.C. | 15:58 Ponedeljak, 01 08 2022 Foto: ig/jdpbgd

Danas je u Beogradu na Novom groblju sahranjen glumac Branko Cvejić: Od velikana našeg glumišta oprostili se članovi porodice i brojne kolege.
- Ostaju njegova dela i sećanja na njega, to neka nam bude pouka. Slava mu - rekao je Brankov sin Žarko na sahrani

Od legendarnog glumca su se oprostili članovi porodice i prijatelji, među kojima su bile i kolege: Branimir Brstina, Predrag Miki Manojlović, Milan Marić, Svetlana Ceca Bojković, Dragan Mićanović, Svetislav Bule Goncić, Irfan Mensur, Tihomir Tika Stanić, Svetozar Cvetković, Jelena Đokić, Anita Mančić, Isidora Minić...

Među onima koji su se oprostili od Branka Cvejića su bili nekadašnji prvi čovek Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović, kao i političar Ivica Dačić.

- Pamtim kada me je tešio kada mi je umro deda, to mi je bio prvi susret sa smrću, koji mi je on ulepšao. Umeo je da se zeza, da deli savete, voleo je život do poslednjeg dana i pronalazio mu smisao. Ostao je žal. Bio je čvrst oslonac i stena u moru kada talasi postanu preveliki. Nedostajaćeš. Ostaju njegova dela i sećanja na njega, to neka nam bude pouka. Slava mu - rekao je Brankov sin Žarko opraštajući se od oca.

Branko Cvejić se rodio 25. avgusta 1946. godine, a diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1969. godine i od tada je bio stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Bio je i upravnik Jugoslovenskog dramskog pozorišta u periodu od 2002 do 2011. godine. Igrao je u Pozorištu Atelje 212 i Zvezdara teatru.

Veliku televizijsku popularnost je stekao ulogom Baneta Bumbara u kultnoj seriji "Grlom u jagode".

Preminuo je 26. jula 2022. godine u Beogradu.