Foto: mup.gov.rs

Sahranjen policajac Nikola Krsmanović

Vesti Autor: M.S. | 10:00 Nedelja, 21 07 2024 Foto: mup.gov.rs

Pripadnik Uprave granične policije Nikola Krsmanović koji je ubijen na dužnosti u noći 18. jula, sahranjen je juče na groblјu u rodnom selu Jarebice kod Loznice uz najviše državne počasti.

Veliki broj kolega, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova iz cele Srbije, uz porodicu i prijatelјe, oprostili su se od Nikole Krsmanovića, a sahrani je prisustvovao i potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Nakon sahrane, u Vukovom domu kulture u Loznici održan je i komemorativni skup na kome je u ime Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave granične policije govorio načelnik Dragan Samolovac.

-Gubitak jednog od nas je gubitak za celo Ministarstvo unutrašnjih poslova. Nikola je bio uzoran policajac koji je časno obavlјao svoju dužnost. Biće upamćen kao čovek od integriteta, saosećajan i pun vrlina i uvek spreman da pomogne. To je učinio i u noći kada je herojski položio svoj život,  rekao je tom prilikom načelnik Samolovac.  

Nikola Krsmanović bio je pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova od 2009. godine. Izgubio je život radeći kao pripadnik Stanice granične policije u Trbušnici, dok  je od 2012. do 2023. godine bio  i pripadnik beogradskog odreda Žandarmerije.