Foto: ig/mupsrbije

Šesti dan POTRAGE za nestalom devojčicom Dankom

Vesti Autor: K.C. | 09:53 Nedelja, 31 03 2024 Foto: ig/mupsrbije

Potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koje nema od 26. marta u Banjskom polju kod Bora u Srbiji ušla je u šesti dan.

Kako javlja Radio-televizija Srbije, policija pretražuje dio Brestovačke reke, a helikopterima je nadletala šire područje mesta nestanka devojčice.

Specijalni timovi pretražili su do sada okolinu kuće, tunel, podezmne kanale i šahtove, šume i nisu pronašli nikakve tragove da bi se Danka tu nalazila.

Helikopteri MUP juče su nadletali širu oblast njenog nestanka, a najavljivala se i pretraga Borskog jezera, ali za sada nema zvaničnih potvrda da će se to i desiti.

Policija nastavlja potragu i operativni rad u kojem učestvuju i roditelji. Kako se navodi, majka sarađuje s policijom u vezi sa prijavama koje stižu preko sistema Pronađi me. Jedino što još nije definisano zvanično da li se istražuje krivično delo ili nesrećni slučaj.

MUP Srbije nastavlja operativni rad i 31. marta.

Dvogodišnja Danka Ilić, koja je nestala oko 13 časova 26. marta, ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike.

Policija je na dan nestanka devojčice prvi put u Srbiji aktivirala sistem Pronađi me" (Amber Alert), kojim se javnost hitno obaveštava o nestanku deteta.