Foto: ig/zorana_dpm

SMETAM onima koji su postali MILIONERI na uvozu struje i uglja

Vesti Autor: V.A. | 12:35 Četvrtak, 13 01 2022 Foto: ig/zorana_dpm

Ministarka i potpredsednica Vlade prof. dr Zorana Mihajlović izjavila je danas na Happy televiziji da je zbog neznanja, javašluka, nerada i loše organizacije u ,,Elektroprivredi Srbije" došlo do problema u energetskom sektoru.

Potrebne su godine da se uspostavi novi sistem funkcionisanja u javnim preduzećima u ovom sektoru kako bi ona postala profitabilnija.
Zahvaljujući Vladi R.Srbije i Ministarstvu rudarstva i energetike obezbeđena je dovoljna količina električne energije i gasa. Upravo zahvaljujući radu države danas imamo dovoljno struje, jer da smo se oslonili na  sve što se radilo u EPS-u imali bismo još veće probleme, izjavila je ministarka Mihajlović.

,,Unutar EPS-a godinama je bila loša organizacija, nisu se poštovali planovi i projekti i zanemareni su tehnološki procesi i procedure.
Oni koji su postali milioneri na uglju, struji, softverima, opremi, uređajima za prisluškivanje, advokatskim uslugama i tenderima dobro su procenili ko im najviše smeta - Ministarstvo rudarstva i enegetike i ja njenom čelu. Ali nije Zorana uzrok, već činjenica da su se gomilali problemi u elektroenergetskom sektoru."