Foto: ig/tomamomirovic

Sporazum o SLOBODNOJ trgovini sa Egiptom obuhvata više od 16.000 proizvoda

Vesti Autor: K.C. | 17:40 Utorak, 09 07 2024 Foto: ig/tomamomirovic

Danas je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio da Sporazum o slobodnoj trgovini sa Egiptom obuhvata više od 16.000 proizvoda, a kada bude ratifikovan biće ukinute carine od 40 odsto na svežu jabuku.

Biće ukinute i carine od 30 odsto na suvu šljivu i 20 odsto na smrznuto bobičasto voće, a biće ukinute i carine na mineralnu vodu i bezalkoholno pivo koje su sada između 20 i 30 odsto, rekao je Momirović, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Prema njegovim rečima, sporazum je velika šansa za poljoprivrednike, ali uticaće i na druge industrije.

Pored toga što je ovo jedna velika šansa za naše poljoprivrednike i domaćine iz Srbije, dodatno, ovo je ogromna šansa i za srpsku industriju keramike, farmaceutsku industriju i mnoge druge industrije. Ovako široke koncesije i ovako dobru poziciju za naše proizvode ne bismo dobili da nemamo čvrsto liderstvo, veliki politički autoritet i stabilnu suverenu politiku koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić. Ponosan sam na sve ovo što smo postigli zajedno sa našim prijateljima u Arapskoj Republici Egipat", rekao je ministar Momirović.