Foto: x/amiteshverma2

TRAGEDIJA Arine Sabalenke! Teniski i hokejaški svet u ŠOKU!

Vesti Autor: K.C. | 07:12 Utorak, 19 03 2024 Foto: x/amiteshverma2

Strašna tragedija u Majamiju gde je preminuo bivši sportista i dečko teniserke Arine Sabalenke.

Konstantin Kolcov, bivši beloruski profesionalni hokejaš, koji je inače dugogodišnji partner Arine Sabalenke, preminuo je u 42. godini, saopštio je ruski klub Salavat Julajev u utorak.

Kolcov je igrao za reprezentaciju Belorusije na Olimpijskim igrama 2002. i 2010. i proveo je tri sezone u Pitsburg Pingvinsima od 2002. i 2006. godine.

„Sa dubokom tugom vas obaveštavamo da je trener Salavat Julajeva Konstantin Kolcov preminuo“, navodi se u saopštenju Salavata Julajeva, koji ima sedište u ruskom gradu Ufi.

„Bio je jaka i vesela osoba, voleli su ga i poštovali igrači, kolege, navijači. Konstantin Jevgenijevič se zauvek upisao u istoriju našeg kluba. Neka počiva u miru."

Poznat po svojoj brzini na ledu, Kolcov je sa Salavatom Julajevim osvojio titulu u Superligi Rusije 2008. godine, a nedavno se vratio u klub kao pomoćni trener.

Sabalenka i Kolcov su prvi put povezani u junu 2021, prema časopisu People, a druga svetska teniserka često je objavljivala njihove zajedničke fotografije na svom Instagram nalogu.

„Volim te“, napisala je u jednom nedavno objavljenom postu.

„Srećan rođendan ljubavi moja. Ti si moja najdraža osoba, moj najbolji prijatelj i moja najjača podrška. Mir je s tobom, snaga, strpljenje i zdravlje. Nadam se da ćemo imati sve što smo planirali. Volim te."

Kolcov je takođe bio uz Sabalenku nakon što je Beloruskinja u januaru osvojila drugu uzastopnu titulu na Australijan openu.

Sabalenka je prošle nedelje izgubila u šesnaestini finala od Indijan Velsa, a sad je planirano da nastupi u Majamiju. Ipak, malo je šansi da će imati snage za to posle ovakvog šoka i tragedije.

Posebno je bolno što je Arina prerano ostala bez oca, koji joj je bio velika podrška i motivacija u životu i karijeri.

Poznato je da Kolcov ima troje dece iz ranije veze – Danijela, Aleksandra i Stefana, a Sabalenku su fanovi jednom prilikom pitali misli li da će im biti dobra maćeha.

„Ne znam... Pretpostavljam da hoću. Stefan me voli", napisala je na Instagramu i podelila fotografiju dečaka koji je ljubi.