Foto: srbija.gov.rs

U BiH uhapšene tri osobe koje su tvrdile da imaju saznanja o nestanku Danke Ilić

Vesti Autor: M.S. | 09:15 Petak, 29 03 2024 Foto: srbija.gov.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je sinoć da je Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine, na osnovu informacija MUP-a Srbije, Uprave za tehniku,  uhapsila tri osobe koje se sumnjiče za to da su putem društvene mreže „Tik Tok“ objavile da su povezane sa nestankom devojčice Danke Ilić.

Pripadnici Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala identifikovali su IP adresu korisnika naloga sa teritorije Bosne i Hercegovine, koji je uživo na „Tik Toku“ izjavio da se devojčica nalazi kod njega u podrumu.

Na osnovu te informacije Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine uhapsila je B. T, Z. T i M. T., obavila pretres i utvrdila da je informacija koju je izneo osumnjičeni lažna.

Federalna uprava policije Bosne i Hercegovine će, u skladu sa zakonom, osumnjičene privesti nadležnom tužiocu na dalje postupanje.

Akcija je sprovedena u koordinaciji Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, NCB Interpola Beograd, Ministarstva bezbednosti BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tjela Bosne i Hercegovine, NCB Interpola Sarajevo i Federalne Uprave policije Bosne i Hercegovine, koji su pokazali visok stepen profesionalnosti i brzo reagovali na informacije dobijene od MUP-a Srbije.