Foto: kim.gov.rs

U Starom Gracku pretučen i oplјačkan Srbin Dejan Radić

Vesti Autor: M.S. | 09:12 Petak, 20 09 2024 Foto: kim.gov.rs

U Starom Gracku, u opštini Liplјan, noćas je oko ponoći, u svojoj kući, mučki pretučen i oplјačkan Srbin Dejan Radić.

Trojica napadača koja su pričala albanski prvo su ga vezali, a potom tukli motkom i na kraju oplјačkali. Nesrećnom čoveku pomoć su pružile komšije, Srbi koje su pozvale policiju, jer Dejan u porodičnom domu živi sam, s obzirom na to da mu je majka nedavno preminula.

Ovaj brutalni napad posledica je antisrpske politike i institucionalnog nasilјa koje sprovode Priština i Alјbin Kurti prema Srbima i brojnih primera policijske brutalnosti, kojima se šalјe poruka da su Srbi na Kosovu i Metohiji poželјne i legitimne mete Albanaca i da za njihova stradanja niko neće odgovarati.

Napadi na Srbe postali su svakodnevica na Kosovu i Metohiji, jer svaka mržnja rađa i inspiriše mržnju, a Srbi u ovom stradalnon selu ni posle dve i po decenije nemaju mira, već su ponovo na meti Albanaca.

Ovaj napad uneo je ogromnu zabrinutost i zebnju među preostale Srbe koji žive u Starom Gracku, jer oni čija je obaveza da ih štite, okreću glavu na drugu stranu, da ne vide sopstvenu sramotu.

Da li će o Dejanovim mukama kroz koje je prošao da se oglasi neki međunarodni predstavnik iz Prištine i da ga poseti ili on za njih ne postoji? Hoće li borci za lјudska prava da podignu glas za brutalno pretučenog Srbina na Kosovu i Metohiji i da traže od Prištine i Kurtija da prestanu da sprovode i zagovaraju politiku koja inspiriše nasilјe i teror nad Srbima.