Foto: kim.gov.rs

Nastavljen niz napada na imovinu Srba na Kosovu i Metohiji

Vesti Autor: M.S. | 15:46 Ponedeljak, 15 01 2024 Foto: kim.gov.rs

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da se porodični dom Miodraga Kostića iz Plemetine našao ovog vikenda na meti pljačkaša, koji su mu obili i poharali garažu u kojoj je čuvao vredan alat.

Ovaj napad je izazvao veliko uznemirenje kako porodice Kostić, tako i njihovih komšija, koji opravdano strahuju za svoju bezbednost i imovinu jer im se na ovaj način ugrožava egzistencija.

Ovo je nastavak niza napada na imovinu Srba i Srpske pravoslavne crkve u ovoj godini, jer su pre samo nekoliko dana opljačkane dve kuće povratnika u selu Ljubižda u opštini Istok, a juče i crkva u selu Zupče.

Ovakva praksa zastrašivanja Srba posebno je dominantna od dolaska Aljbina Kurtija na vlast, otkada se beleže brojni incidenti koji za cilj imaju da ugroze opstanak srpskog naroda u pokrajini.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će pomoći domaćinu Miodragu Kostiću iz Plemetine.

Niz etničkih incidenata signal je za međunarodnu zajednicu da učine sve da se prestane sa ugnjetavanjem Srba na Kosovu i Metohiji i da im se obezbede elementarni uslovi za život u 21. veku, da žive slobodno i bezbedno na svojim ognjištima, navodi se u saopštenju.