Foto: mup.gov.rs

Uhapšeni osumnjičeni za prevaru - 200.000 evra u lažnim novčanicama

Vesti Autor: M.S. | 19:41 Četvrtak, 26 09 2024 Foto: mup.gov.rs

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Odelјenja za suzbijanje imovinskih delikata, u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, brzom akcijom uhapsili su G.  G. (1995), M. D. N. (2003), G. S. (2002) i F. T. (1962), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara.

Oni se sumnjiče da su u jednom hotelu u Beogradu sa oštećenim dvadesetdevetogodišnjim muškarcem dogovorili razmenu kriptovalute za novac u vrednosti od 200.000 evra, kao i da su ga doveli u zabludu da poseduju navedeni iznos novca, pokazujući mu jedan manji broj pravih novčanica.

Nakon što je oštećeni izvršio prenos kriptovalute na elektronski novčanik osumnjičenih, u protivvrednosti od 200.000 evra, oni su mu, kako se sumnja, predali kesu sa lažnim štampanim novčanicama i napustili hotel pre nego što je oštećeni shvatio da su novčanice lažne. Potom je policija brzim i efikasnim radom identifikovala i uhapsila osumnjičene.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.