Foto: mod.gov.rs

Uručena odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije

Vesti Autor: M.S. | 15:00 Ponedeljak, 22 04 2024 Foto: mod.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević, u svojstvu izaslanika predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije (VS), uručio je danas odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije povodom Sretenja - Dana državnosti Srbije i Dana Vojske Srbije.

Uručenje odlikovanja počelo je minutom ćutanja i odavanjem počasti nedavno nastradalom pripadniku 72. brigade za specijalne operacije, zastavniku Mijodragu Toškoviću.

Ukazom predsednika Republike povodom Sretenja - Dana državnosti Srbije, odlikovano je Sretenjskim ordenom drugog stepena, Ordenom zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena, zlatnom i srebrnom medaljom za zasluge i zlatnom i srebrnom medaljom za revnosnu službu, 110 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i jedna ustanova kulture.

Sretenjskim ordenom drugog stepena odlikovana je Galerija Doma Vojske Srbije Beograd.

Povodom Dana Vojske Srbije, Ordenom belog orla sa mačevima trećeg stepena, Ordenom zasluga za odbranu i bezbednost trećeg stepena, zlatnom i srebrnom medaljom za zasluge i zlatnom i srebrnom medaljom za revnosnu službu, odlikovano je 100 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i jedna jedinica Vojske Srbije -.

Vučević je ovom prilikom istakao da je velika slava i čast primiti odlikovanje na današnji dan, kada slavimo hrabrost i mudrost, Karađorđa i Miloša.

Odajemo priznanja onima koji su obe te karakteristike stavili bezrezervno na uslugu otadžbini, rekao je Vučević i ukazao na to da su odlikovanja oduvek u našem narodu doživljavana kao svetinja.

Današnjem uručenju odlikovanja u Domu Garde u kasarni „Topčider“, prisustvovao je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, kao i članovi kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba.