Foto: mod.gov.rs

Važnost međusobne podrške Srbije i Kipra u zaštiti suvereniteta dveju zemalja

Vesti Autor: M.S. | 12:32 Četvrtak, 23 11 2023 Foto: mod.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ministrom odbrane Kipra Mihalisom Jorgalasom na marginama Saveta za saradnju Republike Srbije i Republike Kipar, koji se održava u Beogradu. 

Vučević je izrazio zahvalnost Kipru na principijelnom stavu u vezi s nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti „Kosova”, istakavši da će Srbija nastaviti da podržava teritorijalni integritet Kipra i iznalaženje sveobuhvatnog rešenja kiparskog pitanja političkim putem.

On je ukazao na važnost međusobne podrške Srbije i Kipra u zaštiti suvereniteta i poštovanja principa međunarodnog prava, što je potvrda iskrenog prijateljstva dveju država i dvaju naroda.

Prema njegovim rečima, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije angažovani u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP) nastojaće da i u narednom periodu svojom predanošću i profesionalizmom opravdaju ukazano poverenje i nastaviće da daju doprinos ispunjavanju mandata navedene misije.

Sagovornici su ocenili da su današnji razgovori o pitanjima od zajedničkog interesa bili konstruktivni, te su izrazili zadovoljstvo saradnjom dveju zemalja, posebno u oblasti odbrane i bezbednosti.