Foto: srbija.gov.rs

Vučević: Bezbednosne službe rade na otkrivanju ekstremističkih ćelija

Vesti Autor: M.S. | 13:22 Utorak, 02 07 2024 Foto: srbija.gov.rs

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da će crveni stepen bezbednosti u Srbiji trajati još neko vreme i da sve bezbednosne službe u našoj zemlji rade na otkrivanju verskih ekstremističkih ćelija.

Vučević je, u izjavi za Televiziju Blic, rekao da policija i Bezbednosno-informativna agencija, u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom, na čitavoj teritoriji Srbije sprovode akciju razbijanja tih ćelija.

Premijer je pritom naglasio da ove aktivnosti nisu usmerene protiv bilo koje etničke ili verske grupe, poručivši pripadnicima muslimanske veroispovesti da ne treba da se osećaju ugroženo.

On je uputio molbu svima drugima koji ne pripadaju ovoj veroispovesti da na svoje komšije i sunarodnike muslimane ne gledaju kao na opasnost.

Predsednik Vlade je ukazao na to da je teroristički akt, u kojem je lice pucalo iz samostrela u pripadnika Žandarmerije, napad na državu, ali i napad našeg državljanina na policajca naše zemlje, pri čemu je izrazio uverenje da je ovo izolovan slučaj.

Vučević je rekao i da ne može da tvrdi da ovaj akt neće podstaći nekog drugog, dodavši da je Miloš Žujović, koji je izvršio napad na pripadnika Žandarmerije, bio poznat nadležnim organima kao pripadnik radikalnog islamskog centra, ali da niko nije mogao da pretpostavi da će do tako nečeg doći.