Foto: srbija.gov.rs

Nastavak unapređenja bilateralnih odnosa sa Meksikom

Vesti Autor: M.S. | 13:27 Ponedeljak, 10 06 2024 Foto: srbija.gov.rs

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Meksika u Srbiji Karlosom Feliksom o nastavku dobre saradnje i unapređenju bilateralnih odnosa.

Vučević je preneo zahvalnost Meksiku na uzdržanom stavu prilikom glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN i istakao da ova rezolucija neće nikako doprineti stabilizaciji prilika u regionu, niti poboljšanju odnosa između srpskog i bošnjačkog naroda.

Premijer je naglasio da Srbija veoma ceni podršku Meksika po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta i čvrst stav da ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova.

Predsednik Vlade je ukazao na to da potencijal za jačanje ekonomske saradnje, koja je zasnovana na tradicionalnom prijateljstvu i bliskosti dvaju naroda, postoji u oblastima poljoprivrede i industrije.

Premijer je poručio da je Meksiko zemlja koju Srbija izuzetno ceni i da se, kao predsednik Vlade, raduje budućoj saradnji, kao i skorim posetama na visokom i najvišem nivou iz te zemlje, što će označiti dobar novi početak u bilateralnim odnosima.

Karlos Feliks je ocenio da su odnosi dveju zemalja prijateljski i da ih povezuje iskrena podrška i preneo da Meksiko neće promeniti svoju poziciju po pitanju Kosova i Metohije.

Ambasador je srdačno čestitao Vučeviću na preuzimanju funkcije predsednika Vlade Srbije i predao pismo čestitke predsednice Meksika Klaudije Šajnbaum.