Foto: fb/Aleksandar Vučić

Vučić prisustvovao svečanosti povodom dana odreda "Kobre"

Vesti Autor: M.S. | 12:43 Nedelja, 14 04 2024 Foto: fb/Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je vojnoj svečanosti povodom Dana Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“.

-Velika mi je čast što sam danas ovde sa vama i što sam predsedničkom odlukom mogao da vam dodelim vojnu zastavu koju ste zaslužili svojom profesionalnošću, disciplinom, marljivošću, posvećenošću, ali pre svega – ljubavlju prema otažbini.

Ova zastava nikada ne sme da padne u ruke neprijatelju, baš kao ni pedalj naše zemlje Srbije. Najbolji i najveći garant da se to neće dogoditi jeste vaša i druge jedinice Vojske Srbije.

Hvala vam na tome što vam nikada nije bilo teško da budete prvi u redu u odbrani otadžbine i da joj svoje živote stavite na raspolaganje.

Mi ćemo se u narednim nedeljama, a pozivajući se na vaš duh i snagu, boriti svim političkim sredstvima da sačuvamo obraz i ugled Srbije.

I ovaj šal, malu zastavu koju ste mi dali, na kojoj piše: Odred vojne policije „Kobre“, nosićemo s ponosom na svakom mestu – od Ist Rivera, Strazbura, Brisela, ponoseći se svojom najlepšom, crveno-plavo-belom trobojkom koju niko nikada neće moći da nam oduzme i koju nikome nikada nećemo dati.

Mnogo vam hvala za ljubav koju ste uvek pokazivali i koju ćete uvak pokazivati prema svojoj zemlji.

Čestitam vam vojnu zastavu, sa ponosom je nosite i nikada je nikome u ruke ne predajte!

Živele „Kobre“! Živela Vojska Srbije! Živela Srbija!