Foto: fb/Aleksandar Vučić

Vučić se sastao sa podsekretarom SAD za ekonomski rast, energetiku i životnu sredinu

Vesti Autor: K.C. | 12:40 Četvrtak, 10 10 2024 Foto: fb/Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa podsekretarom SAD za ekonomski rast, energetiku i životnu sredinu Hozeom Fernandezom.

Poseta gospodina Fernandeza je za nas čast, privilegija i prilika da razgovaramo o jednom od najvažnijih aspekata naših odnosa sa SAD. Imali smo dobar, dug i sadržajan razgovor.
Razgovarali smo i o brojnim važnim projektima, a već sledeće nedelje ćemo potpisati izuzetno značajan energetski ugovor, koji će umnogome u budućnosti značiti za našu zemlju", rekao je Vučić.

On je istakao da je bilo razgovora i o daljem tehničko-tehnološkom unapređenju i napretku Srbije, kakav postoji u najrazvijenijim zemljama sveta.

Tema je bila i korišćenje mineralnih sirovina i litijuma, a ja sam istakao da ćemo konačnu odluku doneti kada sagledamo sve studije, kao i da verujemo da i uz američku pomoć i podršku možemo da obezbedimo najvišu zaštitu životne sredine i potpunu zaštitu ljudi i da postojanje mineralnih sirovina vidimo kao veliku priliku za uspon i razvoj naše zemlje.
Moramo da radimo više i napornije, da se još više borimo kako bismo uspeli da popravimo svoju poziciju u svetu i na globalnom tržištu", rekao je predsednik Srbije.