Foto: kultura.gov.rs

Za realizaciju projekata u oblasti kulture u Pančevu 10,7 miliona dinara

Vesti Autor: M.S. | 21:41 Ponedeljak, 27 05 2024 Foto: kultura.gov.rs

Ministar kulture u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković potpisao je danas u Pančevu pet ugovora kojima je obezbeđeno 10,7 miliona dinara za realizaciju projekata u oblasti kulture u tom gradu.

Selaković je sa direktorkom Zavoda za zaštitu spomenika kulture Pančevo Grozdanom Milenkov potpisao tri ugovora i to za konzervatorsko-restauratorske radove na ulaznoj ajnfor kapiji na objektu ove ustanove, potom za izradu projekta konzervatorsko-restauratorskih radova na Uspenskoj crkvi u Pančevu i za drugu fazu hitnih intervencija na obezbeđenju objekta dvorca Lazarević u Velikom Središtu.

On je sa direktorom pančevačkog Narodnog muzeja Miroslavom Birclinom potpisao ugovor kojim je Ministarstvo kulture obezbedilo sredstva za sondažna arheološka istraživanja ranosrednjovekovnih lokaliteta 2024. godine na teritoriji jugozapadnog Banata, odnosno u banatskom Novom Selu, dok je sa direktorkom Istorijskog arhiva Pančevo Branislavom Milković potpisao ugovor za četvrtu fazu radova unapređenja delatnosti zaštite nepokretnog kulturnog nasleđa kroz investiciono održavanje dela objekta javne namene ove ustanove.

Selaković je rekao da današnje potpisivanje ugovora potvrđuje da se nastavlja dobro partnerstvo tog ministarstva sa ustanovama kulture u Pančevu, podsetivši na to da je u poslednje četiri godine u 122 projekta u tom gradu uloženo više od 80 miliona dinara.