Foto: mod.gov.rs

Zaposlenje za 500 radnika u novoj kineskoj fabrici u Kaću

Vesti Autor: M.S. | 18:23 Četvrtak, 25 04 2024 Foto: mod.gov.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević svečano je danas u Kaću pustio u rad fabriku „Lianbo Precision Technology Serbia d.o.o.“, u kojoj će biti zaposleno 500 radnika.

Reč je o prvoj fabrici u Evropi renomirane kineske kompanije „Jiangsu Lianbo Precision Technology Co., Ltd“, koja od 2011. godine proizvodi metalne delove – rotore i statore za sve vrste motora u automobilskoj industriji, obezbeđujući energetski efikasna i ekološki prihvatljiva rešenja na globalnom nivou.

U svečanom puštanju u rad fabrike, zajedno sa Vučevićem, učestvovali su ambasador NR Kine u Srbiji Li Ming, generalni direktor kompanije „Jiangsu Lianbo Precision Technology Co., Ltd“ Ćingpong Šo, gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, gradonačelnik Dženđanga Šuhai Šu i predstavnici kompanije i njihovi partneri.

Vučević je rekao da je „Lianbo“ uspešna kompanija i da su njeni kupci najveće evropske i svetske kompanije, pri čemu im je poželeo mnogo uspeha u daljem radu.

Zaposlenima želim pune ruke posla i dobre, sigurne i redovne plate i da se plaćaju porezi, da od toga gradimo i razvijamo i državu i grad, rekao je potpredsednik Vlade, dodavši da je otvaranje ove fabrike još jedna potvrda čeličnog prijateljstva Srbije i Kine, što će ostati strateško opredeljenje naše države.

Li Ming je ukazao na to da poslednjih godina kineske investicije u Srbiji brzo rastu i razvijaju se i izrazio nadu da će se tako i nastaviti.

Kina je od 2022. godine, dve godine zaredom, najveći izvor stranih investicija u Srbiji i snažno promoviše razvoj privrede i društva i poboljšanje životnog standarda stanovnika Srbije. Saradnja Kine i Srbije ima snažan zamah i široke perspektive i nastavićemo da ohrabrujemo kineske kompanije da dođu na srpsko tržište, rekao je on.