Foto: ig/navalny

Završen PROTEST Ruskog demokratskog društva u Beograd - TRAŽE SLOBODU za Navaljnog

Vesti Autor: K.C. | 17:04 Subota, 21 01 2023 Foto: ig/navalny

Rusko demokratsko društvo organizovalo je danas na Trgu Republike u Beogradu skup podrške političkim zatvorenicima u Rusiji u sklopu akcije “Moja Rusija je u zatvoru- slobodu svim političkim zatvorenicima”.
Danas će Rusi širom sveta izaći na glavne trgove gradova gde žive da bi zahtevali oslobođenje više stotina Putinovih političkih zatvorenika.

Rusija se prema podacima nevladinih organizacija nalazi među prvima u svetu po broju političkih zatvorenika koji je najveći nakon 1953. godine – godine smrti Staljina.

Zatvoreni su opozicioni političari, nastavnici, advokati, novinari, studenti, pesnici i umetnici, državni službenici i vojnici koji su izrazili svoje mišljenje protiv diktatorskih zločina i za prekid agresije u Ukrajini.

Najpoznatiji primer je političar Aleksej Navaljni, koji je zatvoren nakon oporavka od neuspešnog trovanja od strane FSB i za koga se kaže da je Putinov „lični zatvorenik".

Iz Ruskog demokratskog društva navode da su Navaljnija zatvorili zbog izmišljenog zločina i on se nalazi već 730 dana u zatvoru