Foto: mod.gov.rs

Završetak školovanja 51. klase učenika Srednje stručne vojne škole

Vesti Autor: M.S. | 14:55 Petak, 30 08 2024 Foto: mod.gov.rs

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas na Vojnoj akademiji održana svečanost povodom završetka školovanja učenika 51. klase Srednje stručne vojne škole „1.300 kaplaraˮ i promocije u prve podoficirske činove.

Rektor Univerziteta odbrane Boban Đorović istakao je tom prilikom da u svečanom stroju stoji šesta generacija podoficira, koja je uspešno završila četvorogodišnje školovanje u pomenutoj srednjoj vojnoj školi.

Ova škola prošla je kroz temeljne reforme koje su imale za cilj da od nje stvore savremenu i efikasnu obrazovnu ustanovu prema potrebama i zadacima Vojske Srbije, rekao je on i podvukao da se kvalitet obrazovanja njenih učenika direktno odražava na razvoj odbrambenih sposobnosti države.

I ove godine najbolji učenici dobili su priliku da svoje školovanje nastave u Vojnoj akademiji, a državni sekretar Ministarstva odbrane Mile Jelić uručio je nagrade najuspešnijim učenicima.

Svečanosti su prisustvovali i zamenik načelnika Generalštaba Želimir Glišović, vršilac dužnosti pomoćnika ministra za ljudske resurse Siniša Radović, načelnik Uprave za telekomunikacije i informatiku Generalštaba Mile Vitezović, načelnik Vojne akademije Srđan Blagojević, glavni podoficir Vojske Srbije Nenad Stević i predstavnici Univerziteta odbrane.