Foto: agrobelgrade.com

4. Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva - Agro Belgrade 2023

Biznis Autor: A.O. | 08:35 Utorak, 10 01 2023 Foto: agrobelgrade.com

Na Beogradskom sajmu od 26-28. januara 2023. godine održaće se 4. Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade 2023. Kao i prethodnih godina, i ove će se realizovati kao sajamsko-konferencijski događaj, u čijem je fokusu razmena znanja, iskustava i poslovnih prilika u ovim trima oblastima poljoprivrede.  Na sajmu će učešće uzeti više od 500 izlagača iz regiona i sveta, a sam izložbeni prostor zauzeće 30.000m2.
Među glavnim izlagačima biće proizvođači svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, potom poljoprivredna mehanizacija popularnih brendova, sistemi za navodnjavanje, sistemi protivgradne zaštite, rasadnici, semenske i hemijske kuće, kao i kompanije iz drugih segmenata neophodnih za uspešno bavljenje ovim granama poljoprivrede.  

Konferencijski deo obuhvatiće aktuelne teme iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, o kojima će govoriti eminentni stručnjaci i predstavnici institucija, organizacija i kompanija. Posebna pažnja biće posvećena tržištu voća i povrća, a u okviru ovog panela govoriće predstavnici velikih evropskih i domaćih lanaca, kupaca i distributera. Jedna od glavnih tema biće klimatske promene i njihov uticaj na promene u proizvodnji voća i povrća.  
Očekuje se da će ove godine sajam posetiti više od 40.000 ljudi.  Agro Belgrade 2023 podržan je od strane Projekta velika mala privreda koji finansira USAID, a realizuje ACDI/VOCA, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Grad Beograd-Sekretarijat za poljoprivredu i NALED, dok je zemlja partner Kraljevina Holandija.  Vidimo se na sajmu!