Foto: tw/insajder_tv

REKORDNA GODINA za Telekom Srbija

Biznis Autor: K.C. | 12:26 Nedelja, 07 04 2024 Foto: tw/insajder_tv

Prošla godina bila je rekordna za Telekom Srbija i po prihodima i profitu, kao i po broju korisnika, izjavio je danas generalni direktor ove kompanije Vladimir Lučić.

Lučić je najavio da je Telekom spreman za uvođenje 5G mreže u Srbiji, na čemu će mu strateški partner biti Evropska investiciona banka.

U planu je, prema njegovim rečima, i potpisivanje ugovora sa američkom bankom Eksim, nakon čega će „Telekom” biti prvi operator u Evropi sa ovakvim ugovorom. Posebno će se pripremiti za Ekspo 2027, jer ovu manifestaciju vide kao izuzetnu priliku za sve iz telekomunikacione i IT industrije, ali i kao odličnu priliku za snažni razvoj srpske privrede i promociju naše zemlje, kaže u razgovoru za „Politiku” Vladimir Lučić, generalni direktor „Telekoma Srbija”.
,,Na nivou grupe 'Telekom Srbija' ostvaren je ukupan prihod od 230,7 milijardi dinara. To je povećanje od 41 odsto u odnosu na 2022. godinu. EBITDA, profit pre amortizacije i kamata, iznosila je 128 milijardi, što je povećanje za 88 odsto u odnosu na prethodnu godinu, sa neto dobiti od rekordnih 49 milijardi dinara. Posebno je bio uspešan "Telekom Srbija" koji je uspeo da napravi prihod od 164 milijarde dinara, što je povećanje od 37 odsto u odnosu na 2022. godinu", rekao je Lučić u intervjuu za današnju "Politiku".