Foto: x/OKSrbije

Bolan KRAJ srpskih odbojkašica u Parizu

Sport Autor: K.C. | 22:43 Utorak, 06 08 2024 Foto: x/OKSrbije

U četvrtfinalu Olimpijskih igara, odbojkašice Srbije glatko su izgubile protiv Italije. Odlaze kući posle trećeg uzastopnog poraza u Parizu.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Italije sa 3:0 u setovima. Izabranice Đovanija Gvidetija odlaze kući pre završne borbe za medalje, jer su doživele tri uzastopna poraza nakon početne pobede protiv Francuske od 3:0.

Srpkinje su poražene u dramatičnom derbiju 2. kola grupne faze protiv Sjedinjenih Država (2:3), potom im je poziciju pred eliminacije pokvario i poraz protiv Kine (1:3), a onda su naletele na Italiju, koja im je nanela treći uzastopni i poslednji poraz u Parizu. 

Poraz od selekcije Italije u četvrtfinalu Olimpijskih igara teško je pao odbojkašicama Srbije koje su u suzama napustile teren i otišle u svlačionicu!

Redom su prolazile Mina Popović, Bjanka Buša, Maja Aleksić, Bojana Drča, Katarina Lazović i Sara Lozo, nisu bile u stanju da daju izjave zbog teškog momenta i suza, dok je pred medije stala Tijana Bošković.

Naša najbolja odbojkašica se bukvalno gušila u suzama tokom razgovora.

- Ne znam, sad je stvarno teško bilo šta reći. Sve smo tužne, nismo očekivale ovakav ishod. Žao nam je što smo stale u četvrtfinalu, što nismo došle u situaciju da se borimo za medalju za našu zemlju. To je sve što mogu sad da kažem. Nismo bile na našem nivou i to je to.

Nakon osvojenog srebra u Riju i bronze u Tokiju, ovo su bile prve Olimpijske igre na kojima naša odbojkaška reprezentacija nije osvojila medalju posle 12 godina. Sa druge strane, Italijanke su prvi put u polufinalu Igara i igraće u polufinalu protiv Turske, u četvrtak od 20 časova.
U drugom polufinalu istog dana od 16 sati igraće Brazil i Sjedinjene Države.