Foto: kkcrvenazvezda.rs

Crvena zvezda dočekuje Borac u ABA ligi

Sport Autor: M.S. | 10:40 Nedelja, 14 01 2024 Foto: kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet nakon velikog trijumfa u Milanu, ali i serije teških gostujućih utakmica, konačno igraju u Beogradu.

Prvi od nekoliko mečeva koji crveno-bele očekuju na domaćem terenu je protiv ekipe Borca u okviru 16. kola ABA lige.

Crveno-beli su prvi na tabeli sa skorom 13-2, ali nakon poraza u Ljubljani, koji je došao i kao posledica izuzetno teškog rasporeda i brojnih putovanja, želi da nastavi sa pobedama i čuva prvo mesto pred plej of.

U prvom delu sezone crveno beli su slavili u Čačku protiv ekipe koja je ove sezone jedno od prijatnijih iznenadjenja regionalne lige.

U ovom meču trener Janis Sferopulos neće imati na raspolaganju Nemanju Nedovića, Nikolu Topića, ali vrlo verovatno ni Miloša Teodosića i Majka Tobija:

-Očekuje nas utakmica protiv ekipe koja igra jako brzo, puno trči, sa dobrom hemijom u timu i koji zna kako da igra zajedno kao tim. Zato na prvom mestu moramo da budemo fokusirani i skoncentrisani da igramo dobru odbranu kako bi zaustavili njihovu igru, a napadački ćemo morati da „čitamo“ njihovu odbranu i da ih napadamo na pravi način, rekao je trener crveno belih.

-Borac je ove sezone jedno od najprijatnijih iznenađenja, igraju dobro, dobar tim sa dobrom hemijom. Imaju dobre strance, iskusne domaće igrače i igraće protiv nas bez pritiska. Jasno je da ćemo morati da nametnemo naš ritam jer igraju brzo sa puno šuteva sa distance i prodora. Želimo nove bodove i novu pobedu u aba ligi, izjavio je Dejan Davidovac.