Foto: kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde sutra protiv Budućnosti u Podgorici

Sport Autor: M.S. | 19:54 Nedelja, 04 02 2024 Foto: kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet otputovali su danas u Podgoricu na utakmicu 19.kola ABA lige sa ekipom Budućnosti.

Meč za crveno bele koji vode na tabeli sa skorom 16-2 nema veliki takmičarski značaj, posebno nakon važne pobede prošle nedelje u derbiju, nakon čega su se odvojili u odnosu na pratioce koji imaju po pet poraza.

Crveno beli su u nedelju trenirali u Beogradskoj Areni, a nakon toga odleteli ka Podgorici gde će derbi 19.kola biti odigran sutra od 17 sati.

Trener Janis Sferopulos: -Igramo protiv rivala i ekipe koja ima svoj kvalitet i očekujemo tešku utakmicu. Jasno je da moramo da budemo psihički spremni i koncentrisani za 40 minuta košarke.

Dejan Davidovac: -Očekuje nas jako teška utakmica. Imali smo vremena da se malo osvežimo nakon izuzetno naporne nedelje u kojoj smo imali derbi i dve evroligaške utakmice. Ekipa Budućnosti samim plasmanom na tabeli i borbom za vrh pokazala je svoj kvalitet i moramo da odgovorimo čvrstom igrom i koncentracijom svih 40 minuta ovog meča.

Odmah nakon utakmice crveno beli se vraćaju za Beograd gde ih u petak očekuje meč 26.kola Evrolige sa Žalgirisom, dok ih za vikend pre odlaska na Kup, očekuje i utakmica 20.kola ABA lige sa Zadrom.

Trenutno, Crvena zvezda Meridianbet je prva na tabeli sa skorom 16-2, Budućnost je na deobi drugog mesta sa skorom 13-5.