Foto: kkcrvenazvezda.rs

Crvena zvezda protiv Igokee bez prava na kiks

Sport Autor: M.S. | 18:09 Petak, 11 10 2024 Foto: kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet nakon još jedne vrlo važne pobede u Evroligi nad ekipom Baskonije, vraćaju se na teren već u subotu u utakmici 4.kola ABA lige protiv Igokee.

Meč će se igrati u “Beogradskoj Areni” sa početkom u 18.30 časova, a prvobitni termin (18 časova) pomeren je za 30 minuta!

Za razliku od Evrolige, gde crveno beli za sad imaju dve pobede, start u regionalnoj ligi nije najbolji, pa se zbog skora 1-2 nameće važnost ove utakmice i pobede.

Trener Janis Sferopulos odradiće u petak trening sa ekipom nakon dana odmora, a predviđen je i trening u subotu u prepodnevnim časovima, pred meč sa timom iz Laktaša koji je upisao dve važne gostujuće pobede na startu ABA lige (Split i Zadar), ali u Beograd dolazi nakon vezanih poraza od Budućnosti, i Vircburga u FIBA Ligi Šampiona.

- Izuzetno, izuzetno važna utakmica za nas, i to protiv tima koji zaista igra dobro. Uz sve to, ukoliko im to dopustite, i ne pristupite i ne odigrate utakmicu na pravi način, u stanju su da Vam nanesu ozbiljnu štetu i ugroze vas. Očekujem od mojih igrača da svi do jednog budu psihički potpuno spremni za ovu utakmicu, kaže trener Sferopulos.

- Važna utakmica za nas, sa Igokeom nikada nisu bile lake utakmice u ABA ligi, ova koja sledi ima i dodatnu važnost jer želimo da igramo bolje u regionalnom šampionatu. Tim koji igra dobro na startu sezone, doduše vezali su dva poraza, međutim, poznajemo i ekipu i trenera. Sve to garantuje da nas čeka težak meč. Kako zbog kvaliteta protivnika, tako i zbog važnosti meča jer želimo pobedu. Da bi do nje došli pristup mora da bude apsolutno isti kao na utakmici sa Baskonijom. Pozivam naše navijače da dođu u subotu uveče u Arenu i pruže nam podršku, kaže kapiten Branko Lazić.