Foto: kkcrvenazvezda.rs

Crveno-beli dočekuju Baskoniju u drugom kolu Evrolige

Sport Autor: M.S. | 10:06 Sreda, 09 10 2024 Foto: kkcrvenazvezda.rs

Košarkaši Crvene zvezde dočekaće večeras od 20.00 časova ekipu Baskonije u drugom kolu Evrolige.

Nakon pobede u Parizu, tim želi pred seriju teških utakmica u elitnom takmičenju (Fenerbahče i Barselona duplo kolo, Real i Žalgiris…) da zabeleži još jednu pobedu pred svojim navijačima.

Na poslednjem treningu pred dolazak starog rivala ekipe Baskonije koju od ove sezone sa klupe predvodi iskusni Pablo Laso, trener Janis Sferopulos imao je sve igrače, uključujući i oporavljenog kapitena Branka Lazića. Ono što je sigurno, Miloš Teodosić propušta meč sa Baskonijom zbog kazne koju je zaradio protiv Anadolu Efesa prošle sezone. Odsustvom sa ove utakmice odradiće svoju kaznu i biće u timu već u utakmici sa Fenerbahčeom.

- Očekujemo podršku navijača. Igramo protiv tima koji je slavio na premijeri i dolazi ovde dodatno motivisan. Moramo da pratimo plan, da se branimo protiv dobre ekipe, da imamo različite opcije u napadu, da čitamo šta pokušavaju da urade i da im poremetimo igru u ofanzivi. Što se tiče napada, da čitamo šta rade u odbrani, imaju krupne igrače, prave gužvu u reketu i moramo da imamo strpljenja da bi našli najbolje opcije. Gledali smo sve utakmice Baskonije, znamo koje su im vrline i mane, i trudićemo se da to iskoristimo. Možemo da igramo mnogo bolje, ali najbitnije je da pobeđujemo. Čak i kada ne igrate najbolje, morate da pobeđujete. Treniramo, napredujemo i bićemo mnogo bolji u bliskoj budućnosti, rekao je trener crveno belih.

- Biće teška utakmica. Baskonija je dobra ekipa, koja igra dosta u tranziciji, manje više kao svaka španska ekipa. Treba da obratimo pažnju na defanzivnu tranziciju i odbranu, postižu veliki broj poena – mislim da će to biti ključ. Spremni smo na njihove igrače i igru, mislim da će sve biti kako treba, rekao je Davidovac.

Odziv navijača za ovaj meč je izvanredan, i tim će pred rasprodatom dvoranom (ostalo je još 400-500 dnevnih karata u prodaji) imati ogromnu podršku u Areni!

Ovo će biti 19.meč dva kluba u Evroligi, gost iz Vitorije ima bolji skor 10-8.

Kapije dvorane biće otvorene dva sate pre početka meča.