Foto: tw/GvtMonaco

Đere izgubio u prvom kolu Monte Karla, danas igraju i Krajinović i Lajović

Sport Autor: K.C. | 10:09 Ponedeljak, 10 04 2023 Foto: tw/GvtMonaco

Srpski teniser, Laslo Đere nije uspeo da se plasira u drugo kolo mastersa u Monte Karlu, pošto je izgubio od 12. igrača sveta Poljaka Huberta Hurkača posle tri seta, 7:6, 6:7, 6:7. Meč je trajao tri sata i 17 minuta.

Đer dobro počeo meč, poveo je sa 3:0 i 4:1, Hurkač je uspeo da vrati brejk i smanji na 3:4, a posle gema na svoj servis i da izjednači na 4:4. Teniseri su zatim osvajali gemove na svoje servise i odigran je taj-brejk, koji je Đere dobio sa 7:5.

Poljski teniser je u drugom setu poveo sa 3:0, posle čega je Đere zaigrao bolje i preokrenuo na 5:3. Naš teniser je u 10. gemu servirao za pobedu, ali mu je Hurkač oduzeo servis i izjednačio na 5:5. Posle gemova koje su teniseri osvojili na svoje servise odigran je taj-brejk, koji je poljski igrač dobio sa 7:5.

Hurkač je u trećem setu poveo sa 5:3, ali nije iskoristio brejk i meč loptu. Đere je u narednom gemu uspeo da spase tri meč lopte i napravio je brejk za 5:5, a zatim je osvojio gem za 6:5, međutim, poljski teniser je uspeo da izbori taj-brejk, koji je uspeo da dobije sa 7:5, posle ukupno pete meč lopte.

Danas na teren izlaze još dvojica srpskih tenisera Filip Krajinović i Dušan Lajović. Oni će u prvom kolu glavnog žreba mastersa u Monte Karlu igrati kao „laki luzeri“ iako su poraženi u poslednjem kolu kvalifikacija.

Krajinović u poslednjem kolu kvalifikacija izgubio od Mađara Martona Fučkoviča, ali će srpski teniser nastupiti u glavnom žrebu posle odustajanja nekoliko tenisera. Krajinoviću će rival u prvom kolu biti Španac Roberto Bautista Agut.

Lajović je poražen u poslednjem kolu kvalifikacija od Francuza Uga Ambera. Međutim, i on je stigao do prvog kola, a rival će mu biti Australijanac Aleksej Popirin.

Miomir Kecmanović će najverovatnije u utorak u prvom kolu igrati protiv Italijana Lorenca Musetija, dok Novak Đoković u drugom kolu čeka pobednika meča između Rusa Ivana Gakova i Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 5.779.335 evra.