Foto: x/CincyTennis

Đoković ODUSTAO od Sinsinatija

Sport Autor: K.C. | 08:00 Petak, 09 08 2024 Foto: x/CincyTennis

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće igrati na mastersu u Sinsinatiju na kom od prošle godine brani titulu.

To je donekle i očekivano, jer je Đoković još na početku sezone rekao da će pažljivo birati raspored i da će igrati samo na najvećim turnirima, a da su glavni cilj Olimpijske igre u Parizu.

Prošle godine je na istom turniru igrao finale za pamćenje sa Karlosom Alkarazom i taj meč je verovatno jedan od najboljih ikada odigranih na dva dobijena seta.
Đoković je već rekorder po broju masters titula, a pošto mu je za ovu sezonu cilj bio da osvoji zlato na Olimpijskim igrama, sada može da da sebi oduška.

Zanimljive su i posledice koje će ispratiti ovakvu odluku srpskog igrača koji gubi 1.000 bodova.

To znači i da će praktično bez pripreme otići na US Open u Njujorku, gde će probati da se domogne svog 25. grend slema u karijeri.
Umesto Novaka Đokovića u glavni žreb ući će jedan od najtalentovanijih Francuza, Đovani Mpetši Perikar, trenutno 48. teniser na planeti.

On je u centar pažnje došao na Vimbldonu kada je uspeo da se plasira u osminu finala, gde je poražen od Lorenca Musetija iz Italije.

Alkaraz bi prolazom u četvrtfinale ovog turnira obezbedio da bude drugi nosilac na US Openu i izbegao bi Janika Sinera do finala, a Novaka do polufinala.