Foto: tw/kkcrvenazvezda

Crvena zvezda posle produžetka POBEDILA Fenerbahče

Sport Autor: K.C. | 21:35 Četvrtak, 13 04 2023 Foto: tw/kkcrvenazvezda

U meču 34. kola Evrolige, večeras su košarkaši Crvene zvezde pobedili Fenerbahče posle produžetka (91:89, u regularnom toku 79:79).

Crveno-beli su petom uzastopnom pobedom u odličnom ritmu okončali učešće u elitnom takmičenju.

Gosti su bolje otvorili meč, ali je Zvezda serijom 10:0 sredinom druge deonice stigla do preokreta i vođstva 41:39 na poluvremenu.

U drugom poluvremenu Fenerbahče je uglavnom bio taj koji je vodio, a u poslednja četiri minuta je ušao sa plus pet (74:69), ali je zatim usledila drama.

Posle iskorišćenih slobodnih bacanja Luke Mitrovića, Zvezda je stigla do 77:78 na 27 sekundi do kraja.

Najbolji strelac utakmice Džonatan Motli je zatim promašio jedno od dva bacanja, pa je Fakundo Kampaco pet sekundi pre kraja izjednačio i uveo meč u produžetak, jer je posle tajm-auta Marko Gudurić promašio šut za pobedu.

Tim Duška Ivanovića je u produžetku, ka pobedi poveo razigrani Kampaco, koji je dao čak osam poena u dodatnih pet minuta.

Argentinac je osam sekundi pre kraja promašio jedno od dva slobodna bacanja, medutim, gosti to nisu iskoristili jer je Nik Kalates promašio šut za tri poena za pobedu.

U timu crveno-belih, najbolji strelac bio je Kampaco sa 24 poena, Ognjen Dobrić je dodao 22, 17 je ubacio Luka Vildoza, a Mitrović 12.
Najbolji u ekipi Dimitrisa Itudisa bio je Motli, koji je postigao čak 27 poena, 19 je dodao Najdžel Hejs-Dejvis, a dvocifreni su bili i Tajler Dorsi sa 12, kao i Gudurić i Kalates sa 11.

Zvezda je ovom pobedom obezbedila 10. mesto na završnoj tabeli Evrolige.