Foto: x/gianluigibuffon

Museti osvojio BRONZU na OI u Parizu

Sport Autor: K.C. | 09:17 Nedelja, 04 08 2024 Foto: x/gianluigibuffon

Italijanski teniser Lorenco Museti osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u borbi za treće mesto pobedio Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima rezultatom 2:1, u setovima 6:4, 1:6, 6:3.

Meč na stadionu Filip Šatrije" trajao je dva sata i 17 minuta, a do medalje je stigao 16. teniser sveta, koji je savladao 19. igrača na ATP listi.

Museti je prvi set osvojio pošto je napravio dva brejka, dok je Ože-Alijasim jednom uspeo da oduzme servis protivniku. Italijan je već u prvom gemu stekao brejk prednosti, a prokockao ga je u osmom, kada je Kanađanin poravnao na 4:4. Međutim, već u narednom je Lorenco još jednom osvojio gem na servis protivnika, a zatim je uspeo da privede set kraju.

Kanađanin je u drugom setu dva puta oduzeo servis italijanskom teniseru, što mu je donelo ekspresno izjednačenje, jer nije dopustio nijedan brejk.

Na kraju, brejkova u odlučujućem setu nije bilo sve do osmog gema, kada je Museti pri vođstvu od 4:3 oduzeo servis rivalu za 5:3. Zatim je u narednom rutinski osvojio servis gem, a samim tim i bronzanu medalju u Parizu.