Foto: aba-liga.com

SKANDAL u Zadru - NAPADNUTI član UO KK Crvena zvezda i novinari

Sport Autor: K.C. | 07:59 Nedelja, 12 11 2023 Foto: aba-liga.com

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da su u dva odvojena incidenta od strane maskiranih napadača u Zadru napadnuti i povređeni član UO kluba, zajedno sa još jednim prijateljem kluba sa kojim je bio društvu, kao i dva člana novinarske ekipe. Klub iz Zadra, osudio je napade, navodeći da oni bacaju ljagu na ime kluba i grad. Do napada je došlo u subotu uveče, po dolasku iz Barselone, kako se navodi, bez ikakvog razloga.

,,Svi su u napadu od strane brojnih maskiranih huligana pretučeni, i tom prilikom doživeli su povrede", saopštio je KK Crvena zvezda.

,,KK Crvena zvezda Meridianbet i zvanično je zatražio da se utakmica u nedelju igra bez prisustva publike – jer nam uvertira od subote, kada je bez ikakvog razloga počeo svojevrsni lov na ljude iz delegacije našeg kluba, nagoveštava da uslovi za odigravanje utakmice neće biti regularni", zaključuje se u saopštenju kluba.

,,Sve ono što se dešavalo u subotu uveče napadom na novinare i ljude iz delegacije KK Crvena zvezda Meridianbet je nažalost samo logičan nastavak onoga što je inicirano osmog novembra saopštenjem navijačke grupe 'Tornado' koji je bilo svojevrstan poziv na linč", tvrde predstavnici Zvezde.

Rukovodstvo regionalne košarkaške ABA lige osudilo je napad huligana na delegaciju Crvene zvezde u Zadru i zatražilo hitno privođenje napadača.

,,Nakon šokantnih scena koje su se u subotu uveče dogodile u Zadru i napada na novinare i članove delegacije Crvene zvezde uoči utakmice sedmog kola ABA lige između Zadra i Crvene zvezde, ABA liga najoštrije osuđuje svaki aspekt nasilja i rasne, seksualne, verske, nacionalne i bilo koje druge vrste diskriminacije", navodi se u saopštenju.

ABA liga ističe u svom saopštenju da se prodružuje apelima Zadra i Crvene zvezde prema MUP-u Hrvatske, sa namerom da se što pre ispitaju svi detalji napada, te da se organizatori i izvršioci incidenta uhapse i procesuiraju u skladu sa zakonima Republike Hrvatske u kojoj su se napadi dogodili.

,,Uvereni smo da ćemo zajedno pobediti u ovoj borbi i da će, kao i do sada, ABA liga nastaviti da povezuje, a ne deli ljude", zaključuje se u saopštenju ABA lige.