Foto: x/OKSrbije

ZAMALO SENZACIJA! Srbija ipak NIJE USPELA da pobedi SAD

Sport Autor: K.C. | 22:55 Četvrtak, 08 08 2024 Foto: x/OKSrbije

Košarkaška reprezentacija Srbije bila je na korak do senzacije - tek na samom kraju meča protiv SAD u polufinalu Olimpijskih igara poklekli su naši reprezentativci.

Uspeli su Amerikanci da se vrate u meč koji su gubili i da pobede rezultatom 95:91. Srbija će igrati za olimpijsku bronzu u Parizu.

Kao što reče Aleksa Avramović nakon meča i bronza bi sijala kao zlato.

Igralo se za mesto u finalu protiv tima koji se smatra najačom reprezentativnom selekcijom u istoriji igre pod obručima", ali, baš to, smatran najačim" nije značilo i da će se baš svi pred njima klanjati ili bežati glavom bez obzira. Glava je i te kako važna kad se izađe na crtu moćnima. Ali je važno i srce. Čuda se ne dešavaju  bez jednog i drugog. Bez smirenosti kad ne ide, bez žara kada se lomi". I, za taj recept, potreban je i najvažniji začin, koji nemaju baš svi na ovoj planeti. Vera u nemoguće.

A upravo je ona i vodila orlove" ka košarkaškom čudu nad čudima" sve dok Amerikanci nisu dodali gas" i dokazali da im, stvarno, nema ravnih u ovom trenutku.

Pokazali su oni to orlovima" i u prethodna dva međusobna duela u ovih mesec dana, jednom prijateljskom i onom na startu olimpijade, ali ovoga puta, u meču sa ogromnim ulogom bili su u zaostatku maltene sve vreme. I opet - pobedili.

Amerikanci su orlovima" u prethodna dva međusobna duela u ovih mesec dana, jednom prijateljskom i onom na startu olimpijade, održali lekcije, ali ovoga puta, u meču sa ogromnim ulogom, Srbi posle tih šamara nisu okrenuli drugi obraz.
Nego su pokazali - drugo lice.

Zaigrali su taktički savršeno pripremljeni, izdržali početne Karijeve šuterske ludorije" (trojke u seriji, uz ponižavanje rivala kada šutne na koš, pa se okrene dok lopta leti i počne da slavi), a u napadu... U napadu se odvijala ofanzivna rapsodija orlova". Nijedna akcija nije ponovljena, odbrana je bila i muški čvrsta", čovek na čoveka, ali na momente i jedna nesvakidašnja zonska varijanta, a zubi su se pokazivali" i kad bi počeo čuveni američki prljavi razgovor", karakterističan za njihove sportske okršaje, ali i kada bi se na terenu košarkaški divovi iz NBA isprsili.

Sada pred našom ekipom su sati odmora i pripreme za meč za bronzanu medalju protiv Nemačke koja je u drugom polufinalu poražena od domaćina Francuske. Nadamo se da će plavi momci biti i za taj meč spremni kao za ovaj duel protiv Amerikanaca.