Foto: fb/fk crvenazvezda

Zvezda se oprostila od Siniše Mihajlovića

Sport Autor: K.C. | 12:30 Nedelja, 18 12 2022 Foto: fb/fk crvenazvezda

Na zidu stadiona "Rajko Mitić" osvanuo je oslikani dres sa brojem jedanaest, dok su ispred stadiona upaljene sveće, ostavljeni navijački rekviziti, kao i slika sa porukom: "Neka te anđeli čuvaju". Zvezdaši se opraštaju sa tugom od svoje nekadašnje zvezde, fudbalskog velikana Siniše Mihajlovića.

Fudbalski klub Crvena zvezda se danas emotivnom komemoracijom oprostio od čuvenog fudbalera, člana tima koji je 1991. godine osvojio Evropu i svet.
"Danas je težak dan za nas, jedan od najtežih u istoriji. Opraštamo se od brata, prijatelja, druga. Pamtićemo te kao veselog dečaka, otišao si prerano, ali si toliko učinio da će generacije tvojih potomaka biti ponosni što su tvoji. Ponosni smo što smo te imali ga prijatelja, što si bio deo Crvene zvezde. Ostalo mi je samo da se poklonim, neka ti je večna slava", rekao je pred okupljenima generalni direktor Zvezde Zvezdan Terzić.

Od legendarnog fudbalera i trenera oprostili su se brojni asovi i fudbalski radnici poput Ljupka Petrovića, Dragiše Binića, a među okupljenima našao se i legenda Zvezde, Dragan Džajić, koji je održao emotivan govor o Siniši Mihajloviću. Tokom govora je u jednom momentu zastao pod naletom emocija.

Predsednik kluba Svetozar Mijailović istakao je da dok je Zvezde, trajaće Sinišino ime.
"Teško se nalaze reči kojima bismo se oprostili od Siniše, sve su blede da bismo iskazali ono što je bio. Brojne izjave, naslovne strane, emisije u čitavom svetu posvećene su njemu. To zaslužuje samo poseban sportista, poštovan čovek, koji je voleo, koga su voleli. Svi su saglasni, izgubili smo velikog sportistu i čoveka. To je naš Siniša", rekao je Svetozar Mijailović.