Foto: tw/anabrnabic

Brnabić: Formiranje NOVE VLADE usporile okolnosti, naziru se konture

Vesti Autor: K.C. | 10:40 Četvrtak, 22 09 2022 Foto: tw/anabrnabic

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, saopštila je da se konture nove vlade polako naziru, ne sva rešenja i ne kompletno, ali biće personalnih promena i promena zakona o ministarstvima.

Premijerka je rekla da formiranje kabineta ulazi u oktobar, ali i da trenutna vlada radi u najboljem interesu građana.

"Kada pogledate kakav je bio septembar, jasno je što se ulazi u oktobar, sve što smo imali sa putovanjima, predsednik u Njujorku, čuvanje mira i bezbednosti usled provokacija, i razgovori u avgustu i septembru sa Lajčakom i Eskobarom, stalni sastanci da sačuvamo mir i stabilnost, jer se danas svi za taj mir uzdaju u Srbiju, da bude faktor stabilnosti", rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, konture vlade se polako naziru, ne sva rešenja, ali biće promena, i onih u okviru zakona o ministarstvima.

"Ja se nadam da će to biti prva polovina oktobra, ali nikad ne znate šta će vam doći od obaveza", izjavila je Brnabić.

Brnabić je potvrdila da će biti grejanja i demantovala pojedine medije da nema dovoljno mazuta.

"Sad kad je sve prošlo što je bilo u septembru, sada idu sa drugim lažnim vestima, kao da će struja poskupeti za privredu na 120 evra po megavatu, to je laž, sad je struja 95, mi to subvencionišemo, ali tako će ostati", rekla je Brnabić.

Premijerka je podsetila da se u prethodnim godinama išlo na gasifikaciju Srbije i da sada ima manje toplana na mazut nego u vremenu bivše vlasti.

"Tamo gde je još uvek mazut, mi smo ga naručili i u robnim rezervama je, naručili smo dodatnih 30.000 tona da budemo bezbedni", rekla je premijerka.

Brnabić je saopštila da je predsednik Vučić u govoru na Generalnoj skupštini UN podsetio na osnovne principe međunarodnog prava, povelju UN koja treba da garantuje mir u svetu i nepovredivost teritorijalnog integriteta.

Posle govora Vučića, jasno je zašto Zapad toliko insistira i toliko pritiska da se dođe do finalnog dogovora o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, rekla je predsednica Vlade.

"Sve što je predsednik Vučić sinoć rekao, sve što je jasno istakao jeste taj kamičak u njihovoj cipeli, a to je da sve priče o teritorijalnom integritetu Ukrajine, što se i mi u Srbiji slažemo, sve to pada u vodu kada pomenete Srbiju i kada predsednik Vučić kaže dobro, a u čemu je razlika između teritorijalnog integriteta Ukrajine i Srbije", rekla je premijerka Brnabić.