Foto: msp.gov.rs

Dačić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Republike Kazahstan

Vesti Autor: M.S. | 12:46 Sreda, 29 11 2023 Foto: msp.gov.rs

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i zamenik predsednika Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Kazahstan Murat Nurtleu ocenili su danas da su odnosi dveju zemalja tradicionalno dobri i prijateljski.

Sagovornici su ujedno istakli da su Srbija i Kazahstan čvrsto opredeljeni za dalji razvoj, unapređenje i produbljivanje sveukupne saradnje.

Tokom razgovora je izraženo zadovoljstvo povodom prve bilateralne posete na nivou ministra inostranih poslova, kao i nada da će se u budućem periodu intenzivirati posete na najvišem nivou.

Dačić je posebno naglasio da visoko cenimo podršku prijateljskog Kazahstana očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje.

Na sastanku je izneto očekivanje da će ova poseta pružiti snažan podsticaj daljem razvoju saradnje, i to posebno u oblasti privrede, imajući u vidu brojne, ali za sada nedovoljno iskorišćene potencijale, uključujući i mogućnost uspostavljanja direktnih letova na relaciji Beograd–Astana.

Obostrano su potvrđeni pozivi za realizaciju poseta na najvišem, predsedničkom nivou u predstojećem periodu.

Takođe, razmenjena su mišljenja i o glavnim aktuelnim globalnim i regionalnim temama, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.