Foto: mfa.gov.rs

Srbija pouzdan partner u okviru Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju

Vesti Autor: M.S. | 21:13 Petak, 15 12 2023 Foto: mfa.gov.rs

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao je danas na 47. sastanku Saveta ministara spoljnih poslova država članica Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC), koji je održan u onlajn formatu.

Dačić je na sastanku, kojem je predsedavao ministar inostranih poslova Turske Hakan Fidan, izrazio zahvalnost članicama Organizacije na pokazanoj konstruktivnosti, posebno tokom nedavnog predsedavanja Srbije, što je omogućilo da se reše neka višegodišnja otvorena pitanja.

On je ukazao na strateški, ekonomski i infrastrukturni značaj i potencijal crnomorskog regiona, pri čemu je pohvalio usvajanje ažurirane Ekonomske agende, važnog strateškog dokumenta Organizacije, kao i odluka o produžetku mandata generalnom sekretaru ambasadoru Lazaru Komaneskuu i nacionalnim ekspertima u njegovom timu.

Prvi potpredsednik Vlade je iskazao uverenje da Organizacija za crnomorsku ekonomsku saradnju može da ponudi rešenja za prevazilaženje svih aktuelnih izazova, na bazi međusobnog uvažavanja i razumevanja i odgovornog ponašanja svih aktera.

Dačić je ponovio posvećenost Srbije tome da, kao pouzdan partner u okviru BSEC, nastavi da doprinosi jačanju ove značajne regionalne platforme za dijalog i saradnju.