Foto: mod.gov.rs

Dodeljene diplome kadetima Vojne akademije

Vesti Autor: M.S. | 19:33 Četvrtak, 07 09 2023 Foto: mod.gov.rs

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije saopštilo je da su povodom završetka integrisanih i osnovnih studija danas uručene diplome kadetima 143. i 144. klase Vojne akademije i dodeljene nagrade najboljima u rangu.

Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović uručio je pohvale najboljim kadetima u okviru vidova i službi i tom prilikom istakao da školovanje za oficirski poziv u Srbiji ima dugu tradiciju.

On je ukazao na to koliko je znanja, rada i odricanja potrebno da bi se uspešno savladala obuka u terenskim uslovima i izvela sva predviđena gađanja, položili kolokvijumi i ispiti, da bi se zadovoljili i akademski standardi, ali i vojnički zahtevi.

Uspešno ste završili Akademiju i time ste otvorili sebi put u oficirski poziv. Ovim činom ne završava se vaše školovanje i usavršavanje, poručio je Glišović i budućim potporučnicima poželeo da tokom oficirske karijere budu još uspešniji nego što su bili tokom školovanja.

Svečanosti su prisustvovali i komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-potpukovnik Duško Žarković, episkop lipljanski i vojni Dositej, pripadnici Univerziteta odbrane, starešine, profesori i kadeti Vojne akademije.