Foto: airserbia

Er Srbija EVAKUISALA više od 1.000 ljudi letovima iz Tel Aviva

Vesti Autor: K.C. | 10:17 Ponedeljak, 16 10 2023 Foto: airserbia

Od početka sukoba Izraela i Hamasa u oblasti Gaze, letovima Er Srbije, više od hiljadu putnika iz celog regiona, evakuisano je iz Tel Aviva, prenosi Radio-televizija Srbije.

Bilo je ukupno sedam letova Er Srbije, pet redovnih i dva repatrijacijska, a prevezeni su putnici iz Srbije, Severne Makedonije, Bugarske i Crne Gore, rekao je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju u Er Srbiji i dodao da su i letovi iz Beograda za Tel Aviv  takođe puni, jer putuju državljani Izraela koji žele da budu sa svojim porodicama.

On je istakao da se pomno prati bezbednosna situacija i da od procene rizika zavisi da li će avion poleteti. Er Srbija za sada nastavlja da leti za Izrael četiri puta nedeljno.

„Tu postoje jasno definisani bezbednosni protokoli koji se prate i koji se ažuriraju od strane civilnih vazduhoplovnih vlasti Izraela najpre. Mi smo u stalnoj komunikaciji sa njima, pratimo tzv. notame koji se objavljuju, koji diktiraju navigacione uslove kuda možete da uđete u zemlju, koji su to koridori, koji su bezbedni", rekao je Rupić.

Podvukao je da je bezbednost na prvom mestu i da avion ne bi poleteo da situacija nije bezbedna po posadu i putnike.

„Ako postoji bilo kakav rizik da ruta kojom se putuje do Izraela i nazad može da bude ugrožena, postoji jasan protokol šta se radi u takvim situacijama, postoje jasno definisani alternativni aerodromi i gde se sleće u slučaju neke nepredviđene situacije", rekao je Rupić.