Foto: mpšv.org.rs/Jovana Petrović

Rešavanje problema malinara i hladnjačara kroz dijalog i saradnju

Vesti Autor: M.S. | 17:56 Ponedeljak, 27 05 2024 Foto: mpšv.org.rs/Jovana Petrović

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Aleksandar Martinović razgovarao je danas u Vladi Srbije sa predstavnicima udruženja malinara i hladnjačara o potencijalnim rešenjima za izazove sa kojima se suočavaju sve zainteresovane strane.

Sastanak je ocenjen kao najkonstruktivniji do sada i protekao je u veoma prijateljskoj atmosferi, a naredni će biti održan u petak, 31. maja.

Martinović je istakao da je Ministarstvo apsolutno otvoreno za svaku vrstu razgovora, a da samo s jedinstvenim i usaglašenim stavom mogu da se donesu sistemska i realna rešenja koja će proizvesti dugoročne rezultate.

Prema njegovim rečima, jedino sinergijom poljoprivrednika i državnih organa, udruženi, možemo da odgovorimo na izazove veoma zahtevnog svetskog i evropskog tržišta hrane.

Izazove sa kojima se susrećemo prevazići ćemo obostranim razumevanjem, dijalogom i postepenim rešavanjem svakog problema, imajuću u vidu da je naše ministarstvo kuća svih naših poljoprivrednika, poručio je ministar, uz napomenu da je potrebno napraviti sistem u kome će veliki i mali proizvođači sihronizovano funkcionisati.

Sastanku su, pored predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, prisustvovali i predsednik Odbora za poljoprivredu Skupštine Srbije Marjan Rističević, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, predstavnici Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstva finansija, Uprave carina, Republičkog zavoda za statistiku, Instituta za voćarstvo Čačak, kao i predsednik opštine Arilje Predrag Maslar.