Foto: tw/startlapponthu

IKEA izdala UPOZORENJE za kupce iz Srbije - Ukoliko ste kupili ovaj proizvod HITNO prestanite da ga koristite

Vesti Autor: K.C. | 12:00 Sreda, 04 10 2023 Foto: tw/startlapponthu

Sa našeg tržišta, povučen je još jedan proizvod, a ovoga puta reč je o ogledalu marke „Lettan", koje se kači na zid i prodaje u zasebnim pakovanjima.

Kako stoji u upozorenju na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO), postoji rizik od povreda.

Sa tržišta se povlače ogledala sa oznakom datuma do i zaključno sa 2105(GGNN); sa dobavljačkim brojem 21944 i oznakom datuma do i zaključno sa 2325(GGNN).

„Na obuhvaćenim proizvodima primećen je nedostatak da se fiksator kojima se ogledalo kači na zid može polomiti, odnosno da ogledalo može pasti sa zida i povrediti korisnik'', stoji u opisu rizika na portalu NEPRO.

U januaru 2023. godine kompanija IKEA povlači popularni proizvod prvi put, a sve zbog fiksatora za zid koji se lome. Nakon daljih detaljnih istraživanja, kao i dodatnih provera sa dobavljačima, otkrili su da su neispravni fiksatori za zid u proizvodnji duži vremenski period od onoga što je ranije bilo poznato.

Kako je bezbednost kupaca jedan od glavnih prioriteta kompanije, IKEA je odlučila da proširi povlačenje radi popravke kao meru predostrožnosti.

Kompanija Ikea apeluje na sve kupce ogledala LETTAN da prestanu da ga koriste i da besplatno naruče zamenske fiksatore za zid.