Foto: beograd.rs

Mladenovac DOMAĆIN brojnim beogradskim i susednim opštinama, gostima iz Slovenije i Republike Srpske

Vesti Autor: K.C. | 13:40 Petak, 13 09 2024 Foto: beograd.rs

Mladenovac će u petak, 20. septembra, biti domaćin manifestacije „Iz Mladenovca za Srbiju” na kojoj će biti predstavljeni prirodni i turistički potencijali, proizvodi od voća i povrća, mleka i mesa, meda, proizvodi starih zanata i narodne radinosti, saopšteno je iz Opštine Mladenovac.

Učešće su do sada potvrdila brojna udruženja i proizvođači iz Mladenovca, među kojima su Društvo pčelara „Kosmaj”, udruženja „Od predaka za budućnost” i „Varovnice” iz Vlaške, „Sobrašice” iz Jagnjila, „Vredne ruke Rabrovca”, proizvođač domaćeg suvog mesa „Sokobanjac”, kao i kompanije „Mlekara Granice” i „Bibli”, Vinarija „Pantić”, seosko turističko domaćinstvo „Baš u inat babarogama” i drugi.

Ove godine Mladenovac će biti domaćin susednim i gradskim opštinama Grada Beograda koje će predstaviti svoju kulturnu i turističku ponudu i brendove karakteristične za njihov kraj.

Prisustvo na manifestaciji „Iz Mladenovca za Srbiju” za sada su potvrdile opštine Aranđelovac, Lazarevac, Grocka, Surčin, Stari grad, Palilula, a štand će imati i Turistička organizacija Beograda.

Opština Mladenovac predstaviće svoju turističku i kulturnu ponudu zajedno sa Centrom za kulturu i turizam Mladenovac i Institutom za rehabilitaciju „Selters”, udruženjima „Igrale se delije” i „Litera”.

Gosti će biti opštine Gornja Radgona iz Slovenije i Pale iz Republike Srpske koje će Mladenovčanima, kao i svim ostalim posetiocima, približiti prirodne lepote i turističke potencijale svog okruženja.

Učešće sa svojim radionicama uzeće i ustanove Gerontološki centar i Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju iz Mladenovca, dok će mališani iz mladenovačke Predškolske ustanove biti deo ovogodišnjeg programa zajedno sa kulturno-umetničkim društvima „Slavko Manojlović”, „Šumadija” i „Ljubomir Ivanović – Gedža”.

Manifestacija „Iz Mladenovca za Srbiju” biće održana u Gradskom parku. Svečano otvaranje, uz prigodni kulturno-umetnički program, planirano je za 10 časova.