Foto: Beoinfo

Konstituisana Skupština opštine Zemun

Vesti Autor: B.O. | 17:19 Ponedeljak, 08 07 2024 Foto: Beoinfo

Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Zemun potvrđeni su mandati izabranim odbornicima, saopšteno je iz ove opštine.

Odlazeći predsednik Skupštine opštine Miroslav Gajić poželeo je uspešan rad budućem sazivu Skupštine, a sednicu je nastavila da vodi najstarija odbornica Jelena Radojčić. Za predsednicu Skupštine izabrana je Andrijana Kukolj, a za zamenika predsednika Skupštine Marko Bojić.

 U nastavku sednice Skupštine, a na predlog predsednice Skupštine Gradske opštine Zemun Andrijane Kukolj većinom odborničkih glasova za predsednika opštine Zemun izabran je Gavrilo Kovačević, a za njegovog zamenika Žika Krstić.

 Na predlog reizabranog predsednika Kovačevića, odbornici su većinom glasova za članove Veća Gradske opštine Zemun izabrali Vladimira Kostića, Boška Radovanovića, Vukašina Bojovića, Đorđa Dukića, Milana Petrovića, Sonju Čolović, Savu Miškovića, Milana Milivojevića, Momira Zeca, Zorana Borjana i Filipa Mišeljića.

 – Smatram da nastavljamo da idemo pravim putem u realizaciji započetih i planiranih projekata i da ćemo još bolje umeti da iskoristimo svaku priliku da od Zemuna napravimo lepše mesto za život – izjavio je Gavrilo Kovačević posle izbora za predsednika opštine.