Foto: beograd.rs

Održan 13. memorijalni turnir „A bili su samo deca”

Vesti Autor: K.C. | 10:37 Četvrtak, 26 09 2024 Foto: beograd.rs

Pod pokroviteljstvom Gradske opštine Zemun, na terenima OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta” održan je tradicionalni 13. memorijalni turnir u malom fudbalu „A bili su samo deca”, posvećen deci žrtvama NATO bombardovanja SRJ 1999. godine, saopštavaju iz ove gradske opštine.

Član Veća Gradske opštine Zemun Boško Radovanović i predsednik Organizacionog odbora Memorijalnog turnira „A bili su samo deca” Miloš Dodoš položili su venac na Spomen-česmu maloj Milici Rakić u naselju Ekonomija 1, a poštu simbolu dece stradale u bombardovanju NATO-a odali su direktori zemunskih škola, čiji su timovi učesnici turnira.

– Ovo je najprikladniji način da se sačuva uspomena na decu žrtve, kojima odrasli duguju zdravo detinjstvo, ispunjeno igrom. Gradska opština Zemun je iz tog razloga, kao i zbog dugovečnosti ovog sportskog takmičenja, turnir uvrstila u stalne manifestacije od značaja za Gradsku opštinu Zemun – rekao je Boško Radovanović, član Veća Gradske opštine Zemun.

Tradicija je zaživela u punom smislu te reči, te se na turnir u Batajnici prijavilo osam ekipa, među kojima je prelazni pehar pobednika osvojila OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta”, drugo mesto OŠ „Mihajlo Pupin”, a treće OŠ „Branko Radičević”.

Statuu najboljeg čuvara mreže osvojio je Uroš Jovanović iz ekipe OŠ „Branko Radičević”, najboljeg strelca Vasilije Dinić iz pobedničke ekipe OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta”, a najboljeg igrača turnira Ilija Vranić iz OŠ „Mihajlo Pupin”.

Specijalna zahvalnica za pomoć u organizaciji turnira dodeljena je predsedniku gradske opštine Zemun Gavrilu Kovačeviću, a uručena Igoru Vojnoviću, direktoru OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta”, koja je domaćin turnira.

Pehare i medalje pobednicima uručio je i član Veća Gradske opštine Zemun Zoran Borjan.

Tribine školskog igrališta na kome su se igrale utakmice bile su ispunjene do poslednjeg mesta, a memorijal je protekao u sportskom duhu i prijateljskoj atmosferi.