Foto: srbija.gov.rs

Milićević otvorio Eko SORA kamp „Zasavica 2023“

Vesti Autor: B.O. | 14:24 Utorak, 11 07 2023 Foto: srbija.gov.rs

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je danas Eko SORA kamp „Zasavica 2023” u Vizitorskom centru Specijalnog rezervata prirode Zasavica kod Sremske Mitrovice.

Milićević je tom prilikom poželeo dobrodošlicu učesnicima kampa, istakavši da će oni na ovom sedmodnevnom putovanju doživeti nezaboravne trenutke rada u prirodi, ali i posetiti istorijske i kulturne objekte u Sremskoj Mitrovici i na Fruškoj gori.

On je, takođe, mladima poručio da iskoriste ovu priliku da stvore nova prijateljstva, uz uverenje da će ih ovo iskustvo obogatiti i da će se vratiti kući s novim znanjima, veštinama i sećanjima koja će ih pratiti kroz čitav život.

Na kampu koji je osmišljen kao „1. srpska omladinska radna akcija” (1. SORA) učestvuje 100 mladih iz dijaspore i regiona.

Kamp je organizovao Grad Sremska Mitrovica, a sve troškove organizacije finansirao je Kabinet ministra bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom sa ukupno sedam miliona dinara.

Eko kamp u Zasavici prvi je u nizu od ukupno 22 tematska letnja kampa koji će biti održani u 20 gradova i opština, uz učešće mladih od 14 od 20 godina, a čiju je organizaciju finansirao Kabinet ministra bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom.

Cilj ovih kampova jeste da mladi iz dijaspore i regiona što bolje upoznaju svoju otadžbinu, kulturu i tradiciju, usavrše znanje maternjeg jezika, nacionalne istorije i geografije.