Foto: must.gov.rs

Momirović: Rekordna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije u 2023. godini

Vesti Autor: B.O. | 12:21 Četvrtak, 25 04 2024 Foto: must.gov.rs

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović ukazao je danas, na otvaranju  9. godišnje konferencije o razvoju nekretnina i infrastrukture „Prodexpo Srbija“, na to da će do 2027. godine biti uloženo 18 milijardi evra u više od 300 projekata u Srbiji, u okviru plana „Skok u budućnost – Srbija 2027”.

Momirović je tom prilikom naglasio da će i predstojeća organizacija EXPO 2027 u Beogradu biti izuzetna prilika za dalji ekonomski rast naše zemlje.

Pored razvoja infrastrukture, trgovine i širenja turističkih potencijala, EXPO 2027 će imati i značajan uticaj na razvoj našeg tržišta nekretnina, što će dodatno doprineti privlačenju domaćih i međunarodnih investicija, ukazao je on.

Prema njegovim rečima, Srbija je u prošloj godini ostvarila rekordnu spoljnotrgovinsku robnu razmenu, a kada se toj razmeni doda i sektor usluga, ukupan izvoz Srbije iznosio je približno 41 milijardu evra.

Naša zemlja je u poslednjih nekoliko godina pokazala značajan ekonomski napredak. Ovo je rezultat naših kontinuiranih napora na poboljšanju poslovnog okruženja, privlačenju stranih investicija i implementaciji reformi, koje su doprinele efikasnijem tržištu i stabilnom ekonomskom rastu, zaključio je ministar.