Foto: srbija.gov.rs

Momirović: Uspešne domaće kompanije ključne za ekonomski razvoj zemlje

Vesti Autor: B.O. | 15:48 Petak, 24 11 2023 Foto: srbija.gov.rs

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović ukazao je danas na značaj jakih domaćih kompanija za dalji ekonomski razvoj Srbije.

Momirović je obišao proizvodne pogone kompanije „Kastrum” u Petrovcu na Mlavi, koja zapošljava više od 200 radnika, i njihov najnoviji maloprodajni objekat „Kastrum – DTL Viva” u Kučevu.

On je tom prilikom poručio da je Vlada spremna da ovakvim kompanijama pruži podršku, i to ne samo menadžmentu u širenju proizvodnih kapaciteta, već i radnicima kroz usavršavanje.

Ministar je prethodno obišao destileriju i vinariju „Pruna” u selu Vuković, pri čemu je posetio i Požarevac, gde je održao sastanak sa gradonačelnikom Sašom Pavlovićem.

Momirović je dodao da se u Kučevu osnivaju domaće kompanije i dolaze novi investitori kao što je „Koka-Kola”, koja je otvorila fabriku „Rosa Homolje”.

On je ocenio da je u toj opštini urađeno mnogo – izgrađeno je i rekonstruisano više od 80 kilometara saobraćajnica, pri čemu je izgrađena i kanalizaciona mreža, dolaze nove investicije, tako da Kučevo danas ima potpuno drugačiju perspektivu.